Totalul afișărilor de pagină

18 august 2010

Mercur retrograd



Pe 20 august 2010, planeta Mercur devine retrograda. De pe Pamant, planeta Mercur pare a-si schimba sensul de rotatie in jurul Soarelui…Pare ca a uitat ceva, si se intoarce din mersul normal pe bolta cereasca…

Efectele acestei schimbari a traiectoriei le vom simti cu totii! Planeta Mercur, prima planeta de la Soare are o miscare aparent retrograda in perioada 20 august – 13 septembrie 2010 (ora 2 a.m.).

In mitologia romană, Mercur este mesagerul inaripat al zeilor, este cel care comunica oamenilor informatiile ce vin de sus. Dupa numele sau a fost denumita a treia zi a saptamanii: Mercurii (miercuri). Corespondentul său din mitologia greacă este Hermes, zeul comertului.

Mercur parcurge in sens invers o buna parte din constelatia Fecioarei, de la gradul 19 pana in gradul 5. Revin in prim-plan intrebari legate de munca si sanatate! Cat de organizati suntem? Avem un program bine structurat? Cat de eficient ne indeplinim sarcinile zilnice? Respectam principiul meselor regulate?

Planeta Mercur guverneaza comunicarea, rationamentul, calatoriile scurte, preluarea si transmiterea de informatii, intelectul, comertul. In perioada 20 august – 13 septembrie, aceste sfere de activitate vor fi afectate in viata noastra, a tuturor!

Pot aparea neintelegeri in comunicare, intarzieri in calatorii, pierderea documentelor, erori in pastrarea si transmiterea datelor, probleme cu masina, calculatorul, sau telefonul... Este recomandat sa stocam informatiile pe CD-uri, sau hard-uri externe pentru a proteja datele pe care le detinem!

In perioada aceasta este recomandat sa nu incepem proiecte noi, sa nu demaram afaceri, sa nu semnam acte importante, sa nu ne cumparam produse electrocasnice.

Putem sa ne facem ordine in ganduri, plimbandu-ne in natura, sau bucurandu-ne de prezenta animalutelor de companie!

Niciun comentariu: